11 mart. 2016
martie 11, 2016

Top 4 plante ce provoaca alergii

0 Comment

Top 4 plante ce provoaca alergii.

Vara se apropie cu pasi repezi, din fericire, dar iata ca multora dintre noi acest anotimp minunat le cauzeaza o serie de neplaceri, in special celor cu alergii la « buruieni ».

Diferite mancarimi, stranuturi, senzatii de usturime, dar oare toate buruienile va cauzeaza probleme? Noi credem ca nu !

Iata aici o scurta lista cu cei mai periculosi alergeni ascunsi in buruieni :

  • zazanie-haymaxLolium perenne, cunoscuta din popor sub numele de zâzanie. O planta extrem de buna folosita pentru hranirea animalelor si a pasarilor, aceasta are un aspect liniar, alcatuit din spiculete dispuse cu partea ingusta pe rachis. Spiculetele au o singura gluma, la exterior. De obicei, aceasta cauzeaza mancarimi si iritatii la nivelele membrelor si a altor zone sensibile cu care ia contact.

timoftica-haymaxPhleum pratense sau Timofticã se gaseste in toate zonele si creaza alergii puternice celor ce iau contact direct cu aceasta. Avand aspectul unui spic de grau, pe langa faptul ca provoaca alergii, aceasta este periculoasa provocand taieturi fine.

  • pelin-negru-haymaxArtemisia Vulgaris sau Pelinul negru este un alergen extrem de periculos, fiind o plantă aproape la fel de răspândită ca şi floarea pârloagelor avand acelasi timp al infloririi. Acestea doua emanand diversi alergeni puternici.
  • macris-haymaxMacrisul Marunt sau Rumex acetosella este foarte raspandit si se intalneste sub forma de buchetele in diferite zone de deal si camp. La contactul cu acestea alergiile si iritatiile pe corp devin insuportabile.

Chiar daca sunt imposibil de evitat, este de preferat ca atunci cand culegeti diferite plante sa va indepartati de cele cu alergeni puternici pentru a evita complicatii. In momentele destinate recreeri la iarba verde si gratar, recomandam pastrarea in bagajel a unor mici cutiute cu Haymax care va vor ajuta s atreceti cu bine peste niste momente neplacute.