24 mart. 2016
martie 24, 2016

Febra fânului sau Rinita Alergica

0 Comment

Febra fanului sau Rinita Alergica se trateaza natural.

Multi dintre noi poate nici nu am auzit de o denumire atat de stranie precum : Febra fânului. Cum se manifesta si ce trebuie observat pentru a o recunoaste , aflam impreuna, pas cu pas :

De fapt, faimoasa febra a fânului este o reactie a organismului impotriva diferitilor alergeni care se gasesc in polen, par de animale, praf sau mucegai. Desi la inceput starea de disconfort este slab resimtita de catre organism, treptat aceasta se poate transforma intr-o senzatie foarte greu de tinut sub control, dar care din fericire nu ne pune viata in pericol ci doar in cateva situatii stanjenitoare. 

Ce simptome intalnesc cei care sufera de febra fânului ?

In faza incipienta, mancarimea pielii si lacrimarea ochilor fac ca senzatia sa fie una de disconfort. Ulterior, cand deja febra a avansat, simptomele devin cronice: congestii nazale, mancarimi acute, durere in gat, ce falee, oboseala, letargie, stari de depresie.
O data ajunsa in faza avansata, aceasta boala nu mai poate fi vindecata ci doar tinuta sub control prin tratamente medicamentoase (in functie de prescriptiile medicale) sau naturiste (cele mai indicate). Evitarea expunerii la alergeni va ajuta, cu siguranta, la o revenire cat mai satisfacatoare.

Febra fânului este de cele mai multe ori o boala genetica, mostenita din familie.

In cazuri rare aceasta se dezvolta sub influenta anumitor alergeni noi aparuti in mediul obisnuit : o floare orientala, un animal de companie, schimbarea locuintei cu un loc plin de igrasie, s.a.m.d.
In cazul in care simptomele se regasesc printre cele de debut : mancarimi, stranuturi, nas infundat si se cunosc alergenii recomandam evitarea acestora si folosirea produselor HayMax. Daca situatia este scapata de sub control recomandam vizita la medic pentru un control cat mai amanuntit si un diagnostic corect.