21 apr. 2016
aprilie 21, 2016

Alergia – o problema pentru tine?

0 Comment

Este alergia o problema pentru tine? Daca da, atunci cu siguranta ar trebui sa arunci o privire la ceea ce urmeaza!

Alergia este o reactie anormala a organismului la contactul cu diferiti factori externi, inofensivi de fapt, precum polenul, anumite medicamente, praful, mucegaiul, parul de animale si lista poate continua. Pe de alta parte, faptul ca ai reactii adverse la acesti alergeni nu trebuie sa te inhibe. Sunt o multime de oameni alergici pe acest pamant, prin urmare, aceasta este o „anormalitate normala”. Din nefericire, simptomele si reactiile sunt greu de suportat recomandandu-se luarea de masuri imediata.

allergic-to-dogsCare pot fi simptomele?

De cele mai multe ori, simptomele sunt asemanatoare celor unei simple raceli:
– secretie nazala apoasa, stranut,astm bronsic, lacrimare ajungandu-se pana la eruptii pe membre, urticarie, crampe si varsaturi daca nu sunt luate masuri imediate.

De cele mai multe ori alergiile sunt transmise pe cale genetica, insa pe de alta parte, cazurile de alergii au avansat o data cu poluarea mediului. Trebuie luat in considerare mediul zilnic, mai precis casa in care locuiti; este nivelul de umiditate prea ridicat? Apar pe pereti pete ciudate? Da? Atunci trebuie sa luati masuri! O camera neaerisita se poate transforma intr-o reala sursa de pericol.

De cate feluri sunt alergiile?

Daca va referiti la tipurile de alergii, acestea pot aparea din o multime de motive. Alergii la par de caine, alergii la mucegai, alergii la bumbac, canepa, si asa mai departe.
De asemenea, alergiile pot fi simple sau acute. Cele simple sunt cele urmate de simptome normale, bazate pe mancarime, secretie nazala, stranut si pete la nivelul corpului. Cea acuta se declanseaza rapid, la contactul imediat cu alergenul si poate avea o serie de reactii adverse precum: dificultate in respiratie, invinetirea pielii, umflaturi, greata, voma, modificari ale pulsului.

In cazul in care aveti in familie persoane alergice, exista posibilitatea de a fi si dumneavoastra, recomandam asadar o atentie deosebita la toate elementele cu care intrati in contact.