26 apr. 2016
aprilie 26, 2016

3 tipuri de alergii si simptomele lor

0 Comment

3 tipuri de alergii si simptomele lor

Aveti senzatii neplacute la nivelul ochilor? Simtiti cum va gadila nasul de fiecare data cand iesiti in aer liber? Va simtiti ca si cum ati fi permanent racita? Aveti mancarimi si pete rosii pe corp dupa ce iesiti la iarba verde?

Raspunsul dumneavoastra se afla la una dintre cele 3 tipuri de alergii:
-alergia de primavara (care incepe in luna martie si se termina in luna iunie)
-alergia de vara (cauzata de polenul produs de grau,porumb, secara sau fan)
-alergia de toamna, sau cea de sfarsit al verii cauzat de plantele erbacee

In mod normal, o persoana sanatoasa nu va da atentie acestor probleme, caci organismul sau are proprietatea de a lupta impotriva alergenilor; cei mai predispusi la astfel de probleme sunt cei care au deja unul din parinti afectati deja; atunci, probabilitatea de a fi alergic este iminenta.

Simptome si remedii:

– fiti atenti la spatiul si timpul in care se petrec simptomele cu care nu ati mai fost obisnuiti, acesta este cel mai important pas pentru incadrarea alergiei intr-o categorie
stranutul, este de obicei, reprezentativ pentru alergiile la polen, la par de animale, mucegai, etc. De cele mai multe ori alergiile incep cu stranut sau mancarimi. Stranutul neinsotit de raceala este semn de alergii!
– inflamarea pielii sau mancarimile, pot fi semne de indigestii, intoxicatie alimentara sau alergii.
– scurgerile nazale la contactul cu polenul sau parul de animale sunt din nou o problema grava.
gatul inflamat

In conditiile in care nu ati mai avut simptome pana in prezent, iar acum acestea sunt usoare, recomandam curatarea si aerisirea, spatilor in care va petreceti timpul, cu regularitate pentru a evita depunerea de praf si mucegaiul.